Informații utile - Psih. Dr. Cosmin Popa

Preţul unei şedinţe de psihoterapie este diferențiat în special de experiența și expertiza psihoterapeutului, astfel:

Conf. univ. Psih. dr. Cosmin Popa – prețul variază între 200 și 350 de lei/ședință, în funcție de complexitatea și motivul adresabilității.

Psih. Cristiana Cojocaru – 100 lei/ședință.

Prima etapă din psihoterapie va consta într-o evaluare psihologică prin care se va urmării identificarea problemelor cu care se confruntă fiecare client. Cu alte cuvinte, cel puţin o şedinţă va fi alocată identificării şi explicării problemelor specifice ale clientului, prin intermediul testelor psihologice.  După această etapă, terapeutul împreună cu clientul vor stabilii obiectivul pe care se va lucra în terapie, mai exact ce doreşte clientul să obţină în urma psihoterapiei. Toate aceste lucruri îi vor fi explicate clar clientului, şi doar după aceea vor urma şedinţele de terapie cogntiv-comportamentală. În baza tuturor aspectelor convenite între terapeut şi client, se va încheia un contract terapeutic. Toate testele folosite în evaluarea psihologică, sunt teste psihologice profesionale, etalonate, validate, standardizate şi licenţiate de către instituţii avizate de Colegiul Psihologilor din România. 

Evaluările psihologice, consilierea şi psihoterapia din cadrul cabinetului nostru nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănatate,  şedinţele desfăşurându-se contra cost în regim de practica privata.

Programarea se face doar prin email, iar in functie de locurile disponibile veti fi programat cat mai rapid cu putinta, acest lucru depinzand si de agenda dumneavoastra. E-mailul pentru programari îl veți putea gasi la sectiunea ,,Contact”, sau la sectiunea ,,Despre noi”. E-mailul poate fi trimis automat din secţiunea Contact, fiind nevoie doar sa indicati numele dvs., adresa dvs. de e-mail, telefonul, precum şi serviciile pe care le solicitaţi. 

Evaluarile psihologice sunt efectuate doar in specialitatea psihologie clinica. Asta inseamna ca aceste evaluari nu sunt valabile la angajarea persoanei sau pentru avizul de port-arma, acestea din urma fiind apanajul specialitatiilor psihologia muncii repectiv siguranta nationala. Evaluarile psihologice efectuate in cadrul cabinetului nostru sunt destinate persoanelor care solicita diferite evaluari din partea comisiei de expertiza a muncii, comisiei de handicap, etc.

Costul unei evaluari psihologice este de 70 de lei evaluarea standard si 100 de lei evaluarea complexa. Evaluarea comlexă este acea evaluare care se aplica de obicei în cazurile în care se evaluează functiile cognitive, personalitatea, prezenţa/absenţa unei patologii psihice,  precum si starea de constienta  în cazul unei evaluari pentru comisia medico-legala.

O sedinta de psihoterapie dureaza in medie intre 45 si 50 de minute. Frecventa intalnirilor este de obicei de o data pe saptamana.

Spre exemplu, in raport cu literatura de specialitate o cura terapeutica cognitiv-comportamentala dureaza in medie între 15 și 20 de sedințe in  atacul de panica. In functie de problema fiecarui client aceasta medie poate creste sau scadea.

Da. Atunci cand medicul curant psihiatru recomanda un anumit tratament, asocierea tratamentului medicamentos cu psihoterapia cognitiv-comportamentala nu interfereaza cu aceasta in sens negativ, ci, dimpotriva exista o serie de studii care arata ca acest tip de asociaere dintre medicație și psihoterapie este extrem de eficientă in tratarea unor tulburari psihologice.

    Trimite o întrebare


    Nume*

    Email*

    Întrebarea dumneavoastră*