Psihologie Clinică - Psih. Dr. Cosmin Popa

Cabinetul de psihologie clinică oferă evaluări, investigaţii precum şi psihodiagnosticarea tulburărilor psihice şi a altor condiţii de patologie care implică  mecanisme psihologice.

În cadrul cabinetului se efectuează şi evaluarea neuropsihologică precum  şi  evaluarea complexă a personalităţii. Aceste evaluări psihologice sunt necesare în vederea obţinerii avizului psihologic ca precondiţie pentru angajare sau pentru desfăşurarea unor activităţi care impun prin lege examinare psihologică asociată stării de sănătate. 

Examinările psihologice periodice necesare în vederea înnoiri dosarului medical sau de handicap, ori cele necesare în vederea obţinerii gradului de handicap în cazul persoanelor cu disabilităţi, pot fi realizate de asemenea la cabinetul de psihologie clinică. 

Se mai pot efectua şi terapii standard de relaxare sau sugestive cu scopul reducerii tensiunii psihice ori musculare, pentru o mai bună funcţionare a clientului în diverse domenii ale vieţii. Aceste tehnici sunt aplicabile într-o gamă largă de tulburări, eficacitatea terapiilor de relaxare fiind demonstrată ştiinţific.

De asemenea, clienţii pot opta pentru consiliere prin tehnici comportamentale sau cognitive specifice obiectivelor medicale, cum ar fi complianţa la tratamentul medicamentos, creşterea aderentei la tratament, modificarea stilului de viaţă, pregătire preoperatorie, prevenţie terţiară în cadrul bolilor cronice etc. Terapiile de scurtă durată se focalizează pe problema clientului şi privesc prevenţia terţiară, recuperarea şi psihoeducaţia, terapiile putând fi efectuate atât la nivel individual, cât şi la nivel  de cuplu ori familial.