Informatii

Q?

Care este preţul unei şedinţe de psihoterapie?

A.

Preţul unei şedinţe de psihoterapie este de 100 de lei.

Q?

Care sunt etapele din psihoterapie?

A.

Prima etapă din psihoterapie va consta într-o evaluare psihologică prin care se va urmării identificarea problemelor cu care se confruntă fiecare client. Cu alte cuvinte, cel puţin o şedinţă va fi alocată identificării şi explicării problemelor specifice ale clientului, prin intermediul testelor psihologice.  După această etapă, terapeutul împreună cu clientul vor stabilii obiectivul pe care se va lucra în terapie, mai exact ce doreşte clientul să obţină în urma psihoterapiei. Toate aceste lucruri îi vor fi explicate clar clientului, şi doar după aceea vor urma şedinţele de terapie cogntiv-comportamentală. În baza tuturor aspectelor convenite între terapeut şi client, se va încheia un contract terapeutic. Toate testele folosite în evaluarea psihologică, sunt teste psihologice profesionale, etalonate, validate, standardizate şi licenţiate de către instituţii avizate de Colegiul Psihologilor din România. 

Q?

Serviciile Cabinetelor Psy sunt decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate?

A.

Evaluările psihologice, consilierea şi psihoterapia din cadrul cabinetului nostru nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănatate,  şedinţele desfăşurându-se contra cost în regim de practica privata.

Q?

Cum ma programez?

A.

Programarea se face telefonic sau prin email, iar in functie de locurile disponibile veti fi programat cat mai rapid cu putinta, acest lucru depinzand si de agenda dumneavoastra. Numerele de telefon pentru programari le gasiti la sectiunea ,,Contact”, sau la sectiunea ,,Despre noi”. E-mailul poate fi trimis automat din secţiunea Contact, fiind nevoie doar sa indicati numele dvs., adresa dvs. de e-mail, telefonul, precum şi serviciile pe care le solicitaţi. 

Q?

Cat costa o consultatie psihiatrica?

A.

Pretul unei consultatii psihiatrice este de 100 de lei. Consultatia efectuata pentru control costa apoi 70 de lei.

Q?

Ce fel de referate psihiatrice se elibereaza de catre cabinetul de psihiatrie?

A.

Referate necesare comisiei medicale de expertiza muncii si comisiei de evaluare a handicapului. De asemenea, se elibereaza si adeverinte solicitate in raport cu normele in vigoare.

Q?

Ce fel de evaluari se efectueaza in cadrul cabinetului de psihologie clinica?

A.

Evaluarile psihologice sunt efectuate doar in specialitatea psihologie clinica. Asta inseamna ca aceste evaluari nu sunt valabile la angajarea persoanei sau pentru avizul de port-arma, acestea din urma fiind apanajul specialitatiilor psihologia muncii repectiv siguranta nationala. Evaluarile psihologice efectuate in cadrul cabinetului nostru sunt destinate persoanelor care solicita diferite evaluari din partea comisiei de expertiza a muncii, comisiei de handicap, etc.

Q?

Cat costa o evaluare psihologica?

A.

Costul unei evaluari psihologice este de 70 de lei evaluarea standard si 100 de lei evaluarea complexa. Evaluarea comlexă este acea evaluare care se aplica de obicei în cazurile în care se evaluează functiile cognitive, personalitatea, prezenţa/absenţa unei patologii psihice,  precum si starea de constienta  în cazul unei evaluari pentru comisia medico-legala.

Q?

Cat dureaza o sedinta de psihoterapie?

A.

O sedinta de psihoterapie dureaza in medie intre 45 si 50 de minute. Frecventa intalnirilor este de obicei de o data pe saptamana.

Q?

Cat timp durează intervenţia psihoterapeutica?

A.

Spre exemplu, in raport cu literatura de specialitate o cura terapeutica cognitiv-comportamentala dureaza in medie 15-20 de sedinte in  atacul de panica. In functie de problema fiecarui client aceasta medie poate creste sau scadea.

Q?

Terapia cognitiv-comportamentala se poate asocia cu medicatia antidepresiva?

A.

Da. Atunci cand medicul curant psihiatru recomanda un anumit tratament, asocierea tratamentului cu terapie cognitiv-comportamentala nu interfereaza in sens negativ, ba dimpotriva exista o serie de studii care arata ca acest tip de combinatie este eficient in tratarea unor tulburari.