NOU GRUP DE SUPERVIZARE ÎN PSIHOLOGIE CLINICĂNOU GRUP DE SUPERVIZARE ÎN PSIHOLOGIE CLINICĂ

12 iunie 2020     Adăugat de Cosmin Popa

Dacă ești psiholog clinician practicant și dorești să-ți obții dreptul de liberă practică – specialist, trebuie să ști faptul că CBT Solutions – CIP Cosmin O. Popa, organizează în perioada următoare un nou grup de supervizare în psihologie clinică.

Supervizarea va avea la bază protocoale din psihologia clinică bazate pe corelarea practicii clinice cu cea legată de studiile din ultimii cinci ani din domeniul psihologiei clinice (evidence-based practice). În mod practic, se vor prezenta cazuri înregistrate audio/video/protocolizate din cadrul unor evaluări clinice, pe care supervizații le vor discuta mai apoi cu supervizorul. Supervizații vor avea acces și vor folosi cu pacienții, pe perioada supervizării (și mai apoi), chestionare clinice specifice pentru evaluarea diferitelor probleme psihologice de spectru psihopatologic. O parte dintre aceste chestionare vor fi primite, în perioada supervizării, de la supervizor.

Curricula de curs are la bază protocoalele și recomandările internaționale privind supervizarea clinică/intervenția psihologică elaborate de către American Psychological Association (APA), Beck Institute of Cognitive-Behavior Therapy, precum și de către Association for Contextual and Behavioral Sciences (ACBS). Din momentul constituirii grupului de supervizare, întâlnirile vor avea loc o dată pe săptămână fiecare modul având o durată de circa 4 ore. Programul detaliat va fi discutat şi convenit la începutul supervizării.  

Așadar, conform normelor COPSI, supervizarea va cuprinde un număr de 100 de ore dispuse de-a lungul a doi ani, și va avea următoarea structură generală:

(1)   Înţelegerea psihopatologiei din perspectiva Manualului de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mintale, ediţia a 5-a (DSM-5).

(2)   Corelarea rezultatelor obținute la probele psihodiagnostice cu observațiile clinice.

(3)   Evaluarea psihologică clinică în: episoadele depresive, tulburările de anxietate, tulburările psihotice, schizofrenie, tulburări de personalitate, etc.

(4)   Intervențiile terapeutice cognitiv-comportamentale în mediu clinic. Fundamente.

(5)   Managementul de caz clinic, incidentele critice și aspecte etice.

(6)   Prezentarea de cazuri clinice și elaborarea rapoartelor psihologice.

(7)   Supervizarea cazurilor clinice.

Cerințe obligatorii: Drept de liberă practică în supervizare în psihologie clinică

Recomandări (nu este obligatoriu): Cunoașterea la un nivel de bază a limbii engleze.

 Pentru înscrieri sau informaţii suplimentare:

Tel.: 0745092686

E-mail:  cosmin_popa24@yahoo.co

Supervizor:   Lector Univ. Dr. Cosmin Popa

Psiholog clinician principal

Psihoterapeut specialist în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală

Supervizor în psihologie clinică

Supervizor și formator în Psihoterapie Cognitiv-Comportamenetală

Mai multe informații legate de supervizor, aici: http://www.cabinet-psihologie-mures.ro/despre-noi/